FREE SHIPPING ON ORDERS OVER €110

HUMUS, HUMUSZUUR EN FULVINEZUUR

Humus bestaat uit twee organische stoffen: humuszuur en fulvinezuur.

Humuszuur heeft vele elementen gebonden zoals mineralen, spoorelementen en metalen. Humuszuur heeft ook zware metalen bij zich maar het is nog onbekend of deze in binding blijven en wat hiermee gebeurd in het lichaam.

Fulvinezuur is de transporteur. Alles wat humuszuur heeft gebonden transporteert de fulvinezuur door het lichaam. Fulvinezuur is vrij (ongebonden) molecuul en geeft op celniveau voedingsstoffen af en voert zware metalen en gifstoffen af vanuit de cel.

Vanuit de wetenschap weten we dat humus vervuilde bodem kan reinigen en verbeteren, dus het ruimt zware metalen op.

Humus van Fulvinezuur

Er worden vele soorten humus verkocht. De werking kan verschillend zijn door bijvoorbeeld de samenstelling en/of de leeftijd van de humus. Onze positieve eigenschappen zijn:

– ontstaan in de krijttijd (+/- 40 miljoen jaar oud)
– oplosbaar in water bij een ph waarde van 6 en lage kalk
– humuszuur 52% en fulvinezuur 12% (gemeten volgen het procedure van de IHSS (International Humic Subtance Society)
– door de oplosbaarheid makkelijk opneembaar door het lichaam
– zeer lage dosering, 1 gram per 200 kg lichaamsgewicht

Fulvinezuur van Fulvinezuur

Er worden verschillende soorten fulvinezuur aangeboden en de naam wordt erg gemakkelijk gebruikt. Vaak wordt het product aangeboden als fulvinezuur maar zitten er nog veel elementen aan gebonden. Dit is te beoordelen door de smaak en kleur. Zuivere, ongebonden fulvinezuur is smaakloos en heeft een goudgele kleur.

Door een uniek procedé (fermentatieproces) heeft BioAg (Fulvinezuur is onderveeld van BioAg) het voor elkaar gekregen om de fulvinezuur los te krijgen van de humus. Dit duurt ongeveer 3-4 maanden, dan is de fulvinezuur ontbonden van de elementen van de humuszuur.

Het grote voordeel is dat de fulvinezuur zich kan binden aan verschillende elementen die worden ingenomen. Hierdoor wordt de opname van voedingstoffen verbeterd ( door plant, dier en mens) en worden de toxines en zware metalen afgevoerd.

Voor meer informatie over humus, humuszuur en fulvinzuur kunt u terecht op de website van Fulvinezuur

Leave a Reply

Shopping cart

0

No products in the cart.